Sam's Snacks
Chipsguiden
Gör så här när du friterar chipsen:
- Häll i frityrolja eller rapsolja och sätt fritösen på minst 180 grader. Helst 190 grader.
- När fritösen är tillräckligt varm sänker du ner ca 1/2 dl råchips (ca 30 gram, som motsvarar ca 1 portion).
- Rör försiktigt med en träslev så att chipsen inte fastnar ihop.
- Efter 10-15 sekunder "fluffar" chipsen upp sig och flyter upp till ytan.
- Lyft upp korgen, skaka försiktig och låt sen chipsen rinna av. Låt inte chipsen ligga längre än 25 sekunder i fritösen då dom kan få en bränd smak.
- Håll över chipsen i en skål, krydda och servera genast.
- Krydda med chipskrydda.
Varma chips är faktiskt riktigt gott att äta tillsammans med glass också. Låter det konstigt? ... testa! ☺ Men kom ihåg att chipsen skall vara helt nyfriterade och varma till glassen.