Sam's Snacks

Frågor och Svar

- Råchipsen fluffar inte upp sig när jag friterar.
Svar: - Då har du med största sannolikhet inte tillräckligt varmt i fritösen. Oljan måste hålla minst 180 grader och upp till 200 grader går bra. Försök att mäta oljans temperatur med en riktig kökstermometer som klarar så hög värme för att se om det är tillräckligt varmt. Vissa fritöser värmer inte så högt som temperaturvredet visar.

- Varför blir chipsen blir hårda i kanterna?.
Svar: - Chipsen får inte fastna ihop i fritösen, då kan detta inträffa. När du har lagt ner chipsen i fritösen så kan du försiktigt röra om med en träslev eller annat tåligt redskap som inte skadar fritösen. Även i detta fallet kan oljan vara för kall så att chipsen inte fluffar upp sig som dom ska. Då blir dom hårda.

- Hur fungerar det när vi hyr eller lånar värmeskåp?
Svar: - För att ni skall få låna värmeskåp gratis av oss så måste ni ha en kontinuerlig försäljning så att ni köper minst 8 kartonger chips under en fyramånadersperiod. Det motsvarar att ni säljer 4-7 portioner/dag beroende på portionsstorlek så det är inte så mycket. Gäller det kortare perioder som festivaler, marknader eller liknande evenemang så kan ni hyra värmeskåp av oss. (se prislistan)
När säsongen/perioden är slut skall skåpet göras rent mycket noggrant och emballeras väl och sedan skickas tillbaka till oss. Frakten bekostas av Er. Det är därför bra om du spar kartongen och emballaget som skåpet kom i. OBS! Det är mycket viktigt att skåpet är riktigt rent och helt när det kommer tillbaka till oss. - Är det inte rent kommer vi att fakturera kostnaden för rengöring. (här är vi petiga) - Är skåpet trasigt och helt obrukbart får ni en faktura på hela skåpet. - Går det att laga får ni en faktura på reparationskostnaden.

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx